Olen Helena Vilen, yrittäjä, ikuinen opiskelija ja äiti.

Olen valmistunut Hierojan ammattitutkintoon klassiseksi hierojaksi v.1999 ja heti seuraavana vuonna perustin yritykseni Turenkiin.

Olen viimeisen 8 vuoden ajan määrätietoisesti kouluttanut itselleni laajan osaamisen ryhmäliikuntapuolelta. Olen käynyt useita erilaisia rullaus- ja lihaskalvokoulutuksia, liikkuvuuteen, kehonhallintaan, venyttelytekniikoihin, syvien lihasten vahvistaviin- ja hallintaan erikoistuneita kursseja isompia kokonaisuuksia unohtamatta ajatuksella, että tunneillani on mahdollisuus käydä kaiken kuntoiset ja ikäiset asiakkaat, joille osaan antaa aina heille sopivat liikkeet vaihtoehtoineen.

Palveluihini kuuluu kahvakuulailu, FasciaMethod sekä FasciaMethod Power, pilatesrullailu, syvien vatsalihasten aktivointi, Jomon Shindo- venyttely, hyvin monia erilaisia rentoutustunteja, SointuShindo, lantionpohjan vahvistamiseen/ tunnistamiseen keskittyneitä tunteja, Metsäjooga- sekä Metsämieli ohjauksia, ravintovalmennuksia unohtamatta. Tein merkittävän muutokset liikuntapalveluihini syksyksi 2023, jolloin yhdistin osaamistani liikuntaperheeksi, joka sai nimekseen Hyvinvoiva-liikuntapalvelut.

Voit käydä tutustumassa näihin: https://www.hyvinvointiavilen.fi/kurssit-ja-pienryhmavalmennukset

Lisäksi kevät/ kesäkaudella liikutaan ulkona ulkotreenien, kahvakuulailun, lempeän läsnäolevalla Metsäjoogan sekä Metsämieli harjoitusten parissa. Metsäjooga sekä Metsämieli myös saavat oman kokonaisuuden kevään 2024 kuluessa. 

Helena Vilen

Koulutettu hieroja, EAT, DN- TERAPEUTTI, RAVITSEMUSVALMENTAJA, RYHMÄLIIKUNTAOHJAAJA, LANTIONPOHJAN HYVINVOINTINEUVOJA, METSÄJOOGA-METSÄMIELI®OHJAAJA

Nämä ja hierontapalveluni ovat saatavilla Hyvinvointia- yrityksestäni Keskuskujalta, Turengin ytimestä, jonne muutin muutamia vuosia sitten. Toteutin yhden isoimman haaveeni yrittäjänä ja sain pienen tunnelmallisen tilan omille pienryhmille sekä erillisen hoitohuoneen.

Myös hierojana olen koko yrittäjyyteni aikana ollut aktiivinen kouluttautuja. Suurin kehitysaskel tapahtui vuonna 2016, jolloin pääsin kouluttautumaan Hierojan Erikoisammattitutkintoon Tampereelle. Tämä parin vuoden koulutuskokonaisuus toi minulle aivan valtavan määrän lisää ymmärrystä ja osaamista eri-ikäisten tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa. Moni uusi asiakas kysyykin minulta, teenkö klassista hierontaa? Vastaan rehellisesti, että hierontani on sellainen sekametelisoppa, jolle ei ole nimeä. Olen koonnut yli 23 vuoden ajalta eri koulutuksista itselleni sopivimmat tekniikat, joita vaihtelen asiakkaan tarpeen ja ongelman myötä. Tässä muutamia tekniikoita, joita käytän paljon hoidon aikana: Vipuvarsitekniikoilla saadaan lisättyä niveleen sen luonnollista liikkuvuutta ja lisättyä nivelten ja sidekudosten aineenvaihduntaa sekä lievittää kipua. Triggerpisteitä käsittelemällä saadaan hoidettua jo kroonistuneita kipualueita, lihaskalvo eli fasciakäsittelyä, mobilisoivaa ja urheiluhieronnan tekniikat kulkevat myös jouhevasti mukava. Hoito-otteeni tunnetaankin napakkana mutta silti rauhallisena & rentouttavana.

Imukuppi- ja Quashakampa käsittelyllä saadaan nopeasti vilkastettua verenkiertoa ongelmallisella alueella jolloin se lämpiää ja rentoutuu nopeammin.  Kinesioteippauksella saadaan hyvä jatkumo vielä useamman päivän ajaksi käsittelyn jälkeen. Kinesioteippauksessa käytän lähes yksinomaan kipua lieventävää sekä allergiaystävällistä teippiä, jonka olen todennut vuosien saatossa erittäin toimivaksi.

Toinen merkittävä kehitysaskel hieronta-alan ammattilaisena tapahtui vain hetki sitten kun valmistuin Dry Needling terapeutiksi. Dry Needling ( DN) eli kuivaneulaus on länsimainen lääketieteeseen perustuvaa akupuntioneuloilla tehtävää hoitoa. Dry Needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevaa triggerpistettä. Jos kiinnostuit hoidosta, niin lue lisää täältä: https://www.hyvinvointiavilen.fi/hoidot

Olenkin erikoistunut juuri kuivaneulaus- sekä purentalihasten käsittelyyn. Bruksismin hoitamisella on yksi mahdollisuus poistaa päänsärkyjä, pään ja kasvojen alueen vaivoja, leukanivelääniä sekä kipua leukanivel-ja purentalihasten alueelta. Näihin pyrin jättämään vapaita hoito-aikoja pienelläkin varoitusajalla, jotta Sinun ei tarvitse kärsiä kivuista pitkään.

Yhteenvetona voisin todeta, että viimeisten 8 vuoden aikana olen määrätietoisesti rakentanut yritykseni toimintaa tähän muotoon: hakeudun lisäoppiin vuoron perään liikunta- ja hieronta-alan koulutuksiin vahvistamaan ja monipuolistamaan ammattitaitoani. Ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tarvitaan tasapainoa liikunnasta, ravinnosta, rentoutumisesta/ palautumisesta ja riittävistä unista. Mikään yksin näistä edellisistä ei riitä takamaan tasapainoista kehoa &mieltä mutta yhdessä saadaan asiaan muutosta jo aikaiseksi. Tämän lisäksi saan itselleni tasapainoisen työviikon, jossa ohjaustunnit ja hoidot pysyvät hyvässä sopusoinnussa keskenään.
Minulle kokonaisvaltainen hoitaminen, ohjaus ja neuvonta on ollut aina tärkeää. Tämä juuri on ollut syy, minkä vuoksi haluan auttaa asiakkaita hierojana sekä liikuttajajana, halu kehittyä ammattilaisena eri koulutusten myötä on valtavan suuri.

Tervetuloa Hyvinvointiin- hoitoa Keholle & Mielelle!

– Helena

osteopatia_ eläinosteopaatti

Heidi Ruuskanen

Osteopaatti / eläinosteopaatti

Olen nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö (Valviran Terhikki) ja suorittanut 4-vuotisen ammattikorkeakoulututkinnon. (AMK). Valmistuin Eläinosteopaatiksi, PGCert, Englannissa elokuussa 2020. Hoidan pääasiassa hevosia ja koiria Kanta-Hämeen alueella.
Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisten vaivojen kliinisen tutkimisen, diagnosoinnin ja manuaalisesti suoritettavan hoidon erikoisala. Osteopaatti hoitaa kaiken ikäisiä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista kärsiviä henkilöitä. Hoitomenetelminä käytetään mm. nivelten manipulaatio- ja artikulaatiotekniikoita, pehmytkudosten käsittelyä sekä venytystekniikoita. Asiakasta ohjataan myös omaan aktiiviseen harjoitteluun.
Minulla on HyvinVoinnin yhteydessä oma vastaanottotila. Voit tutustua minuun ja palveluihini: osteopaattiheidi.fi tai ota yhteyttä: osteopaattiheidi@gmail.com

Paula Rouhila

 

Olen Paula Rouhila Turengista ja teen shiatsuhierontoja sekä intialaisia päähierontoja.
Nämä hieronnat auttavat rentoutumaan sekä saavat aineenvaihdunnan liikkeelle. Apua näistä voit saada migreeniin, unettomuuteen tai pitkäaikaisiin kiputiloihin.
Teen näitä hoitoja hyvinvoinnin tiloissa noin kerran kuukaudessa.
Myös rentoutukset sekä manifestoinnit ryhmille onnistuvat kauttani.
Yhteyden minuun saa hyvinvoinnin ajanvarauksella tai
pr.paulasari@gmail.com
050 4108851

Tanja Reijomaa

 

Bloomington on holistiseen hoitamiseen erikoistunut ekologinen kauneushoitola ja hyvinvoinnin huoltamo Hämeenlinnassa idyllisellä Suomen Kasarmin alueella, kaupungin keskustassa kauppakeskuksen kupeessa.
www.Bloomington.fi

meridiaani venyttely_ kiinalainen venyttely

Maria Hammarberg

Liikunnan & Hyvinvoinnin ammattilainen

Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja, terveydenedistäjä (AMK), Shindo-ohjaaja, -hoitaja ja -kouluttaja sekä koulutettu hieroja. Opiskelen parasta aikaa akupunktiota. Olen HyvinVoinnissa tekemässä Shindo- ja akupunktiohoitoja kerran kuukaudessa, perjantaisin. Voit tutustua minun ja palveluihini: ilopisama.com tai ota yhteyttä: ilopisama@gmail.com

Charlotta Forsman

joogaopettaja, integratiivinen hyvinvointi-, ravinto- ja muutosvalmentaja.

2023 Integratiivinen muutosvalmentaja – HIMA Happiness Oy, Helsinki
2020 Yoga Alliance YACEP joogaopettaja
2014 Yin Yoga Certification, Victor Chng, Yoga in Asia
2014 Health Coach – Institute for Integrative Nutrition, New York etäopinnot
2014 E-RYT 200 joogaopettaja
2010 RYT 200 joogaopettaja